Pregătirea părului pentru coafură

 Așa deci, tema mult așteptată a tinerilor maeștri de coafură, cum să pregătești părul pentru coafură, astfel încât coafura să se aranjeze ușor și să arate impecabil?

 Știți că rezultatul final al coafurii depinde de pregătirea părului? Sunt sigur că nimeni nu va nega acest lucru, deși dacă vă opriți pentru un moment și încercați să vă autoexamenați, cum pregătiți părul pentru coafură și apoi citiți acest articol până la sfârșit, vă garantez că mai mult de jumătate dintre cititori își vor da semana că, de fapt, nu conștientizau acest lucru.

 Asa deci, să vedem ce factori influențează coafura?!

 În primul rând, trebuie să înțelegeți din start cu ce veți lucra. Părul clientului este vopsit sau natural, este suficientă lungimea părului pentru coafura dorita, daca porozitatea părului este potrivita pentru îndeplinirea elementelor planificate, veți putea efectua baza fară elementele aplicate. Deaceea îmi place să precizez felul coafurii la întâlnirea preliminară. Așezați clientul pe scaun și întrebați-l cât de des își spălă capul. Părul gras atunci când se spală înainte de o coafură nu trebuie tratat cu niciun balsam. Părul uscat, dimpotrivă, trebuie prelucrat cu substanțe nutritive, pentru coafură, astfel încât să devină plin de viață și strălucire.
Apoi, vom decide care va fi baza părului și ce elemente vor fi prezente. Conținutul bazei nu ar trebui să fie tratat termic înainte de execuția acesteia. Astfel, veți economisi timp pe manipulări inutile și nu veți obosi părul înainte de vreme.


 După efectuarea bazei sau înaintea ei, dacă aceasta va stagna ondularea, efectuăm gofre la rădăcini, dacă este necesar și ondulăm. Nu uitați că tehnica pe care o folosiți la ondulare influențează modul de aranjare a șuvițelor în coafură. Și un alt moment important: valul este menținut elastic, nu prin încălzirea părului, dar când este răcit complet, prindeți astfel ondularea și lăsați-o să se răcească. Următoarea întrebare este cînd trebuie să prelucrați părul cu lac, înainte sau după ondulare? Nu-mi place să tratez părul termic atunci cînd este vreun styling. Aceasta foarte mult murdărește lucrarea, părul devine lipicios, complica aranjarea elementelor în coafură. Dar asta nu înseamnă că vom începe să aranjăm elementele pe părul alunecos și curat. Absolut deloc!


 Deci, după ondulare, șuvițele trebuie fixate în cleme, răcite, și numai după aceasta le desprindem și trecem la următoarea etapă de pregătire a părului pentru coafură. Următoarea etapă constă în pieptănarea, acolo unde este necesar, prelucrarea stylingului, direcționînd astfel, șuvițele în poziția aleasă și fixarea lor. Trebuie de tratat capetele cu o cremă pentru netezire, anume el poate schimba radical părul și poate să-l aranjeze cu ușurință și frumos.


 După ce am efectuat toate aceste lucrări planificate, pieptănăm părul, ca și cum am dori să desfacem o coafura finisată. Și acum, numai acum, părul nostru este gata pentru efectuarea coafurii. El va asculta magnific de Dvs. și se va aranja așa cum Vă doriți, creând volum, cât și textura, și va arăta curat și fin. De exemplu, pentru mine, pregătirea părului poate dura o oră, iar coafura este de 15 minute. De aceea, atunci cînd ajungeți să studiați coafurile, țineți minte că efectuarea coafurii pe un manechin nu necesită toate manipulările pe care le-am descris mai sus. Foarte mulți maeștri fără experiență scapă din vedere acest moment în munca lor și, drept rezultat, lacrimi și pierderea respectului de sine.


 Cine dorește să învețe cum să pregătească corect părul pentru o coafură, cu siguranță trebuie să cumpere lecția mea video: “Noțiuni de bază despre crearea coafurilor”, care se află în secțiunea "Lecții video"